Water

WATER

Water voor, tijdens of na het eten?

Sommige mensen beweren dat water drinken tijdens de maaltijd slecht is voor de spijsvertering. Het zou de enzymen en het maagzuur verdunnen zodat er minder voedingsstoffen worden opgenomen. Dat zou betekenen dat het lichaam niet in staat is om zich aan te passen aan de consistentie van het voedsel. Het lichaam werkt slimmer dan dat. Het is een mythe. Het maakt niet uit of je voor, tijdens of na het eten water drinkt- als je maar voldoende water drinkt elke dag.

 


Koud water of warm water?

Koud water kan je lichaamstemperatuur iets doen dalen. Het idee dat koud water slecht voor je maag is, is ongegrond. Vanuit de Ayurveda wordt gezegd dat het drinken van warm water gezonder is dan het drinken van koud water. Hierbij geldt: luister naar je lichaam, doe dat wat het beste voor jou is. Drink water zoals je het lekker vindt, maar drink vooral water in plaats van soda's en alcohol.


Water, hoeveel?

Hoeveel water heb je per dag nodig? In totaal heb je 1,5 tot 2 liter vocht vanuit drinken nodig per dag. Het is goed om hier een regelmaat in te houden, vooral voor als je ouder wordt en de dorstprikkel minder werkt.  In een warm klimaat heb je misschien nog wel meer water nodig. Drink in ieder geval elke ochtend een glas water, bij de koffie, bij de lunch, in de middag en bij het avondeten. Dan heb je in elk geval al 5 glazen water binnen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0